SRoY
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TRADER/THIEF/HUNTER USTADAN TAVSİYELER devam

TRADER/THIEF/HUNTER USTADAN TAVSİYELER devam Empty TRADER/THIEF/HUNTER USTADAN TAVSİYELER devam

Mesaj  Stner C.tesi Haz. 07, 2008 10:45 am

Grup Halinde Ticaret ve Tüccar Klanında Liderlik:

Grup halinde ticaret ve tek başına ticaret çok farklıdır, grup halinde ticaretin kendisine göre zorlukları vardır, örneğin tek başına ilerlemek grup halinde ileremekten daha zordur, grup halindeyken daha yavaş ilerlersiniz, çoğu kişiye göre grup halinde ticaret daha zordur.

1-)Grubunuzdaki elemanların moral seviyesini yüksek tutun, morali bozulmuş bir kişi, ilk olarak şok geçirir, kısa vadede adam biraz saflaşır, ne yapacağını bilemez duruma gelir ve saçmalamaya başlar, bir tüccar saçmaladığı anda kaybeden olur( nede olsa etrafta bir sürü "kurt" var ). Eğer bu kişi "ekseriyatla" kendini toplayamazsa, ve "bu esnada" "bir kaç farklı darbe daha" alırsa kızmaya başlar, yardım etmeyen olarak sizden soğur. İlk aşamada o anki gruptan ayrılıp şehre döner, eğer bu şekilde devam ederse, daha sonra eğer dahilse klanınızdanda ayrılır, buda moral bozukluğunun uzun vadede etksidir. madde 2 yi uygulayın, bencillik tüccarın değil hırsızın işidir.

2-)Düşmüş olana yardım etmekten çekinmeyin, sizin grubunuzdan biri yada yoldan geçen bir adam, eğer yardım ettiğinizde mallarınız gitse dahi farketmez, herşey yüksek lvl yada para değildir, iyi dostluklar, arkadaşlıklar, iyi zaman geçirip stres atmak daha önemlidir, yardım edin, mutlaka bir karşılık bulursunuz. Grubunuza yardım ederseniz büyük hataya düşmemiş olursunuz(bkz madde 1) , yardımlaşmak olaya moral ve eğlence katar, eğer yoldan geçene yardım ederseniz, mutlaka o da size bir mühlet eşlik edip yolunuzdaki canavarları temizleyecektir, yada en azından tüccarlar olarak o kişi üzerinde iyi bir izlenim bırakırsınız, nihayetinde yine fayda olarak size döner.(bkz. Tüccar taktikleri madde 9)

3-)Adamlarınızı bir sıraya dizin en güçlü olanları en arkaya alın çünkü oyunun gruptaki en güçlü adam için peşinize saldığı NPC hırsızlar grubunuzdaki zayıf adamları bir-iki atışta indirir, en öne ise ortancaları alın önden hem mahlukarı temizlettirip kervanın yolunu açarsınız hem adam exp kazanır level atlar, hemde biraz deneyimli biri hangi durumda hangi yoldan gideceğini bildiği için bir anda kendinizi kaybolumuş, yada hiç olmamanız gereken bir yerde bulmazsınız. En zayıf ları ise ortanıza alın ve devesinden indirmeyin, bu hem ilerleme hızınızı artırır, hemde gruptan birisin yere düşmesi durumunda, bu kişi saklandığı etten duvarın arkasından düşen adama res atar. (bkz madde 2).

4-)Tek bir bütün halinde durun eğer ayrılırsanız sizi parçalar halinde lokma-lokma yutarlar, bir anda bütün bir grubu yerde bulursunuz, bu yüzden dağılmayın gerekiyorsa geri dönün ve toplanın, bazen sunucular dolu olduğu için lag oluyor, bu tür durumlarda lag a tutulmuş oyuncunun etrafında toplanın mümkünse therapy atın ve o oyuncunun lagdan çıkmasını bekleyin, eğer adamı yarı yolda bırakırsanız grubunuzdaki moral seviyesi düşer bu da sizi kaybeden yapar.(bkz madde 1)

5-)Birbirine yakın lvl deki elemanları bulundurun bir tane lvl 40 5 tane level 20 gitmeyin çünkü başı çeken adam yere düşerse, lvl 20 adamlar ona res atamaz lvl 40 adamı en düşük lvl 30 adam kaldırabilir, şayet böyle bir durum olursa kervan lidersiz kalır ve düşük seviyeli oyuncuların başarma şansı azalır. Eğer düşen kişi sizseniz ve arkadaşlarınız size yardım edemiyorlarsa olay yerinden süratle uzaklaşmalırını söyleyin, sizi öldüren bir mekan, arkadaşlarınızıda rahatlıkla öldürebilir ve hepiniz birden başarısız olabilirsiniz, ikna olmuyorlarsa şehre dönün, bu onları bölgeyi terk etmeye ikna edecektir, nihayetinde devamlı para kaybetmekte moral bozar.

6-)Eğer grubtan biri soyulduysa, muhtemelen morali bozulur ve şehre dönmek ister, kesinlikle izin vermeyin, ona sizi hedef şehre kadar koruması karşılığı para teklif edin, gerekirse bütün kârınızı verin, bu, gruptaki moral seviyesini yüksek tutar, grubun moral seviyesini koruyun, büyük hataya düşmeyin(bkz madde 1).

7-)Eğer soyulduysanız sizi koruyan bir avcı (klan)arkadaşınız varsa malınızın parasını ondan istemeyin, kendisi teklif ederse geri çevirin, bu, soyulmuş olsanız dahi, sizi kazanan yapar. (bkz madde 2)

Tiger Girl:
Bir ara tiger mountain civarlarında gezinirken yaklaşık olarak level 18 adamların questlerini yaptıkları bir yerde 5 metrelik bir daire içinde yerde yatan 5 adam (yada daha fazlaydı) gördüm gittim yanlarına "what the hell is this some type of massacre" (bu ne ya soykırım felan mı) dedim tek bir cevap, "yes, hell, she was tiger woman" (evet, lanet, kaplan kız yaptı) diyeceğim odurki sizde yolda giderken hasbel-kader tiger girl ü felan görecek olursanız hemen deveyi yok edin(bkz Tüccar Taktikleri madde 10), ve hızlı kaçan bir at çıkartın, şayet bu yoksa, yıldırım büyülerinden hızlı koşmayı açın ve olay mahalliinden ekseriyatla topuklayın , yoksa valla devenizide sizide çarşaf gibi yere serer , o 5 adamı serdiği gibi.

Deve vs. At:
Deve saniyede 3 metre gidiyor ama attan iki kat daha dayanıklı, at ise saniyede 4 metre gidiyor fakat deveden yarı yarıya daha güçsüz

Diyelimki at kullanıyorsunuz ve bir maldan 30 parça aldınız ve hala tek yıldızdasınız, 31. parçayı alınca oyun sizi 2 yıldızlı kervan yapıyor, ama bu durumda siz deve alırsanız o maldan 40 parça aldığınızda sizi hala tek yıldızlı kervan olarak kabul eder, 41. parçayı aldığınızda sizi 2 yıldız yapar, bu da devenin bir avantajı

Peki hangisini kullanmalı, aslında bu birazda size kalmış bir şey.

Ben jangan taraflarında at kullanıyorum çünkü buralara 1 yıldızlı kervanları soymaya gelen ezik lvl 70 hırsızlar yukarıda anlattığım 2. hırsız taktiğini kullanıyorlar çünkü civardaki mahlukları üzerinize çekerek bir şey kazanamazlar siz onları bir güzel kesersiniz yada atlatırsınız, bu yüzden adam at kullanıp sizin devenizin önüne geçerek kendi hırsızını sizin üstünüze salmak zorunda, şayet at kullanırsanız adam sizin önününe geçemez.

Downhag tarafındaki ezik lvl 70 hırsızlar ise 1. taktiği kullanıyorlar çünkü ordaki mahluklar daha güçlü, bu yüzden downhag civarlarındada deve kullanıyorum, çok zor bir şey değil, eğer yeni başlayan biriyseniz tek turdan en az 20K kazanırsınız, bir atın fiyatı 1.2K fazla bir şey değil, gerektiği yerde gerekeni kullanın olsun bitsin.

Karakter İnşası:
Şimdi biz bir sürü astık kestik, peki tüccar olmak isteyen biri ne tür bir karakter inşa etmelidir, avantaj hangisindedir?

Yorumlarıma başlamadan önce şunu söyliycem, eğer siz lvl 52+ bir adamsanız ve jangan ile downhag arasında gidip geliyorsanız, özelliklede grup halindeyseniz, ne tür bir seçim yaptığınızın bir önemi kalmıyor. Ama böyle biri değilseniz, o zaman biraz önerilerde bulunalım.

Ticaret yaparken önemli kavramlardan birisi yaratıklardan kurtulmaktır, bir tüccarın amacı 50 kişnin arasına girip hepsini dağıtmak değildir, tüccarın amacı karşı şehire varmaktır.

Bazen öyle bir denk geliyorki, önümdeki yüz metre boyunca sağımda solumda yaratıklar var ama yolumun üstünde sadece bi iki tane var, bu durumda ben sadece yolumun üstündekileri temizlersem paçayı sıyırabilirim, diyelimki ben str+blade kullanıyorum bu durumda ben adamın üstüne doğru koşarım ve ona saldırmaya başlarım(str olanların düşük seviyelerde iyi vuran uzun menzilli bir atışları yok) str olduğum için adamı öldürmem uzun sürer ve yolda beklemek benim zararıma olur ve daha da beter ben onu öldürmeye çalışırken civardaki mahluklar başıma üşüşebilir ama diyelimki ben nuker yada okçuyum, bu durumda belirli bir mesafeden adama okkalı bir şey fırlatıp adamı devirebilir ve ekseriyatla yol almaya devam edebilirim.

bir ikincisi ise şu var diyelimki birden fazla yıldızla gidiyoruz ve partide avcılarımız var, bir hırsız bize saldırmak istediğinde direk avcıya dalar 2+2=4, tüccara dalarsa avcıya zaman kazandırmış olur ki bu mantıklı değil, şimdi burada önemli bir husus var eğer str kasıyorsanız, o zaman elinizde muhtemelen parlayan kocaman bir silah vardır bu durumda hırsız "hafif güçlü adam ben avcıyla uğraşırken beni indirebilir çünkü çok zamanı olacak ama eğer ona saldırırsam bir kaç atışta indiririm" düşüncesiyle size dalabilir, oyunda kendini düşük profil(ezik, zavallı, işe yaramaz adam)olarak gösterebilecek ve aynı zamanda vurunca can yakacak tek tip nuker, çünkü onların silaha zırha ihtiyacı yok ihtiyaçları olan tek şey sadece bir kaç saniye, grupta kendini düşük profilde gösteren nuker, kendini hali-hazırda kolay lokma olarak lanse edip bu yolla hırsızı önce avcıya saldırmaya ikna edebilir böylelikle nuke atabilmek için gerekli olan bir kaç saniyeyi kazanabilir.

Böyle diyoruz ama, hemen bir açıklamayıda araya şıkıştıralım: varsayalımki hırsız lvl 52+ sizde iki tane lvl 40+ sınız bu durumda böyle bir taktik işe yarar, hala ve hala hayatta kalma şansınız VAR, ama siz 5 tane lvl 20 adamsanız kusura bakmayın, adam size dalmakla uğraşmaz bile, adam kendi hırsızını size musallat eder, NPC thief bir ok çakar size, en arkadaki deveden girer en öndeki adamdan çıkar, valla aynı böyle şişe dizilmiş kuşbaşı et gibi olursunuz.

En nihayetinde şu vardırki; farklı durumlar altında farklı senaryolar üretilebilir ve olaylar burda öngördüklerimizden çok daha farklı gelişebilir, ama en azından şunu söyleyebilirimki, bir tüccarın kesinlikle ama kesinlikle kodummu oturtturan menzilli bir vuruşu olmalıdır, devil cut blade olabilir, nuker olabilir, okçu olabilir, ne olursa olsun, uzaktan indirebilmek şart.
Stner
Stner
Admin
Admin

https://merutsukanu.yetkin-forum.com

- Similar topics